GÖKHAN YAŞLI

ÜnvanıDenetleme Kurulu
GöreviÜye
Telefon0553 421 72 87
E-Postayurtegitimsen@gmail.com
Göreve Başlama Tarihi31.05.2024

 

Görev ve Sorumlulukları;

Madde-33 Sendika Denetleme Kurulunun Oluşması;

  1. Denetleme Kurulu; Genel Kurula katılan Delegeler arasında gizli oyla seçilen 3 (Üç) asıl Üyeden oluşur. Asıl Üye kadar da yedek Üye seçilir.
  2. Denetleme Kurulu asıl üyeleri yapacakları ilk toplantıda kendi aralarında bir Başkan ve bir Raportör seçerek göreve başlarlar.
  3. Denetleme Kurulu asıl üyelerinden boşalma halinde Denetleme Kurulu Başkanı, en çok oy alandan başlamak suretiyle yedekleri göreve çağırır.

Denetleme Kurulunun Çalışma Esasları

Madde-34

  1. Denetleme Kurulu, seçilmesinden sonra, görev dağılımı için 2 (İki) ay içersinde toplanır. Denetleme Kurulu Başkanı’nın uygun görmesi halinde 3 (Üç) ayda bir, Başkanın çağrısı olmaması durumunda en az  6 (Altı) ayda bir zorunlu Denetleme içinsendikagenel merkezinde toplanıp çalışmaları denetler.
  2. Denetlemenin yapılabilmesi için Kurul Üyelerinden en az 2 (İki) deneticinin bir araya gelmesi şarttır.
  3. Kurul, kararlarını oy çokluğu ile alır. Oylarda eşitlik halinde Başkanın katıldığı taraf çoğunluğu sağlamış sayılır.
  4. Gerekli görülen hallerde Genel Başkanın teklifi üzerine Yönetim Kurulu, Denetleme Kurulunu Olağanüstü toplantıya çağırabilir.

Denetleme Kurulunun Görevleri Şunlardır:

  1. Denetleme Kurulu tüzüğe uygun olarak idari ve mali denetimini yapar. Ara raporunu Genel Başkanlığına verir. Dönem sonu raporunu Genel Kurula sunar.
  2. Yönetim Kurulu faaliyetlerinin Genel Kurul kararlarına uygun olarak yapılıp yapılmadığını denetler.
  3. (Değişik: 21.05.2016 – Md.34) Denetçiler, denetimlerini sendika merkezinde yaparlar, sendikaya ait evrak veya defterleri sendika Merkezinden dışarıya çıkaramazlar.
  4. Yönetim Kurulunun çağrısı üzerine Şubelerde gerekli denetimi yapar. Gerekli görürse, Yönetim Kurulundan Şube Genel Kurulunun Olağanüstü toplantıya çağrılmasını ister.
  5. Denetleme Kurulu yaptığı denetlemeler sırasında Mali işlerinde usulsüzlük ve yolsuzluklar gördüğü takdirde durumu raporla Yönetim Kuruluna bildirir. Soruşturmayı derinleştirmek için gerekli gördüğü takdirde bu fiilleri işleyenlerin geçici olarak görevden el çektirilmesini ister.
  6. Yönetim Kurulunun, Denetim Kurulunun isteğini kabul etmemesi, yolsuzluk veya usulsüzlük yaptığı iddia edilenlere görevden el çektirmeme kararında ısrar etmesi halinde, Denetleme Kurulu, Yönetim Kurulundan Genel Kurulun Olağanüstü toplantıya çağrılmasını isteyebilir.
  7. Bu durumda, Yönetim Kurulu, 60 (Altmış) gün içinde Genel Kurulu Olağanüstü toplantıya çağırmak zorundadır.
  8. Görevden bu yolla el çektirilenlerin Genel Kurulca görevlerine iade veya ihraçlarına karar verilir. Görevlerine iade edilenlerin görevden el çektirildikleri süreye aitalmaları gereken ücret ve sosyal hakları sendikaca ödenir.
  9. İhracına karar verilenler hakkında gerekiyorsa yargı mercilerine başvurulur.
  10. Bu durumda olanların Genel Kurulu sırasında  delegelik sıfatının kaldırılması yetkisi Genel Kuruluna aittir. Ancak, Delegelik sıfatı kaldırılan Üyenin Genel Kurula itiraz hakkı saklıdır.
  11. Denetleme Kurulu, kanunlardan doğan diğer yetkilerini kullanır.