YURT Sendikaları MOBBİNG Şikayet Başvuru Formu

Yayınlanma Tarihi :
YURT Sendikaları MOBBİNG Şikayet Başvuru Formu

YURT Sendikaları olarak Kamu Kurum ve kuruluşlarında çalışan üyelerimize yönelik MOBBİNG Şikayet Başvuru Formu faaliyete geçmiştir.

Sevgili Üyelerimiz ve çok kıymetli dostlar; YURT Sendikaları olarak biz her daim büyük YURT ailesinin yanında olduk ve olmaya da devam edeceğiz son yıllarda zaman zaman kişi/kişiler veya Kamu Kurumlar tarafından bazı itamlar ve hakaretlere maruz kalan üyelerimiz için MOBBİNG Şikayet Başvuru Formu oluşturduk.

Kimler Mobbing yapıyor?

Üstler/amirler tarafından. Eşitler/ İş arkadaşları tarafından. Astlar tarafından.

Mobbing davranışlarından hangileri uygulanmaktadır?

Kamu Kurum ve kuruluşlarında çalışanlara Olumsuz eleştiri/ bağırma/ azarlanma. Sürekli olumsuz eleştirme. Sözlü tehditler (İşten atma, soruşturma açmak). Yasal izinlerin gerekçesiz olarak verilmemesi. Jestler/ bakışlar/imalar ile küçümseme. Mesai arkadaşlarının konuşmaması/dedikodu. Sürekli yokmuş gibi davranma. Psikolojik sorunlar varmış gibi davranma. Dini veya siyasi görüşlerle alay etme. Özel yaşamla ilgili alay etme. Görev tanımım dışında işler yaptırma. Özgüvenini etkileyen işler yaptırma. Gerekli eğitimlere göndermeme. Kararların sürekli sorgulanması. Cinsel talep nedeni ile Mobbing. Önemli görevlerin verilmemesi. Çeşitli Lakaplar takılması. Özründen dolayı küçümsenme. Sürekli takip edilme. Diğer çalışanların kışkırtılması. İş yükünün arttırılması. Gereksiz disiplin cezaları verilmesi. Sürekli tutanak tutulması Sürekli soruşturmalar açılması. Sürekli görev yerinin değiştirilmesi. Cinsiyet ayrımcılığı. Sürekli olarak geçici olarak görevlendirilme. Hafif şiddet uygulanması. Giyim tarzına karışılması. Küfür ve hakaret.

Dikkat edilmesi gereken durumlar/ ispatlama.

Yaşadığınız sorunlar/İddiaların ispatlanması gerekmektedir. İddialarınızın aşağıdaki unsurlarla birlikte desteklenmesi gerekmektedir.

Bu nedenle;
Yazılı belgeler (resmi yazılar, kararlar, tutanaklar, raporlar vb.),
E-mail yazışmaları,
Sosyal Medya yazışmaları (WhatsApp, Facebook, İnstagram vb. yazışmaları),
Yasal Kamera kayıtları/Çekimler (Gizli çekimler kişilik hakkına girmektedir.)
Tanıklar (Şahitler),
Doktor/Hekim raporları,
Günlükler (Yer, tarih, saat, ve “…..” söylenenler olduğu gibi not tutulmalıdır. Bu notlar ikincil delil niteliğindedir.)

YURT Sendikaları
Basın İletişim ve Ar-Ge Bürosu

YORUM YAP