
Başkan ÇELİKSOY memur zammına tepki: zamanında “çay simit hesabı yapanlar, bizi aç bıraktı, Türkiye yüzyılında bu maaşlar Türkiye’ye yakışmıyor”
YURT Eğitim Sen Genel Başkanı Hakan ÇELİKSOY 2025 yılında memur maaş zammına sert tepki gösterdi. ÇELİKSOY, yapılan yüzde 11,54 oranındaki zammın, memurların beklentilerinin çok altında olduğunu ve kesinlikle kabul edilir bir tarafı olmadığını söyledi.
2025 Yılı memur maaşlarına yapılan %11,54 oranındaki zam, YURT Eğitim Sen Genel Başkanı Hakan ÇELİKSOY tarafından çok sert bir şekilde eleştirildi. ÇELİKSOY, mevcut ekonomik koşulları göz önünde bulundurarak bu zammın yetersiz olduğunu ve memurların beklentilerinin çok altında kaldı beklentilerimizi karşılamadığını dile getirdi.
“Yanlış Hesabın Bedelini Kamu Çalışanları Yani Halk Ödüyor”
Hakan ÇELİKSOY; açıklamasında ülkenin ekonomideki yanlış politikaların faturasını her zaman olduğu gibi yine memurların ödediğini belirtti, “ÇELİKSOY zamanında çay simit hesabı yapanlar bugün bizi aç bırakır hale geldi. 2025 Yılı maaş artışı Türkiye yüzyılında ülkemize hiç yakışmadı” dedi.
Memur Sen Tarafından Umduğunu Bulmuş Olabilir, Fakat “Memur Ve Emekliler Umduğunu Bulamadı”
Başkan ÇELİKSOY; Her geçen yılda olduğu gibi 2024 yılınında memurlar ve emekliler için hayal kırıklığı olduğunu vurguladı. Özellikle enflasyon karşısında memurların maaşlarının eridiğini belirten ÇELİKSOY
Şu İfadeleri Kullandı:
“Yüce Devletimizin belirlediği %43’lük girdi zamlarına karşılık, memura sadece %11,54 zam yapılması büyük bir hayal kırıklığı ve haksızlıktır. Bu yapılan zam oranı memur ve emeklilerle resmen hiçe saymak ve alay etmektir. Ocak ayında memurlara en az %30 zam yapılmalı ve ilave olarak refah payı da eklenmelidir.”
Memur Sefalet Zammı %11,54 Olarak Resmileşti.
Hazinenin başındaki Mehmet Şimşek’in imzasıyla yayımlanan genelge, memur, sözleşmeli personel ve emekliler için %11,54 oranındaki zam oranını 2025 yılı için kesinleştirdi. “Mali ve Sosyal Haklar” başlıklı genelge, bakanlığın resmi web sitesinde duyuruldu.
Tüm Memur Ve Memur Emekliler İçin Refah Payı Kesinlikle Şart
YURT Eğitim Sendikası olarak bu açıklanan zam oranını kesinlikle kabul etmediklerini ve memur maaşlarına ek olarak refah payı düzenlemesi yapılması gerektiğinin şart olduğunu belirterek, Hükümetten konuyla ilgili yeni bir değerlendirme beklediklerini ifade etti.
Hakan ÇELİKSOY
YURT – Eğitim Sen
Genel Başkanı