izmir escort

8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajımız

Yazı Tarihi :7 Mart 2020
351 Kez Görüntülendi

YURT – Eğitim Sen Genel Başkanı olarak başta şehit anneleri ve eşleri olmak üzere tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum.

20.yüzyılın başında Gazi Mustafa Kemal Atatürk,  dünya milletlerinden Şirinevler escort önce Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı başta olmak üzere, pek çok hakkı kanunlara dayandırarak verirken, bu konuda dünyanın pek çok gelişmiş ülkesine de ilham kaynağı olmuştur.

Tüm dünya kadınlarının “Kadınlar Günü”nü kutluyor, emek mücadelesinde olan tüm kadınlara şükranlarımı ve saygılarım sunarım.

Hakan Bahçeşehir escort ÇELİKSOY
YURT – Eğitim Sen
Genel başkanı

BİLGİLENDİRME 8 Mart 1857 tarihinde New York kentinde 40.000 dokuma işçisi daha iyi çalışma koşulları istemiyle bir tekstil fabrikasında greve başlayan ve bunun sonucunda 129 kadın işçi can vermesiyle son bulan ve 1900’lü yıllarda bu olayın anılmasıyla kutlanan bir gün.

Türkiye’de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ilk kez 1921 yılında “Emekçi Kadınlar Günü” olarak Taksim escort kutlanmaya başlanmıştır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz


Yukarı Çık

By - TFNGL